Kliande fingrarI väntan på att komma iväg till garnbutiken ( man kan aldrig få för mycket garn ) till helgen la jag undan projektet "montering av Fru Uggla" och fick kliande fingrar på att göra en virkad blomma från boken "Färgglad virkning". Detta är bara ett prov då jag aldrig har gjort sådant tidigare ( inte ens virkat mormorsrutor! ). Det var roligare än vad jag trodde så det blir definitivt många fler i framtiden! 

Sommarens glassTre små killar ville ha en varsin glass där jag fick välja färger helt själv. Jag kunde inte motstå att göra en Ferrari-glas, en Lamborghini-glass och en Mustang-glass. Behöver jag säga att blev väldigt populära?! ;)


Garn: Jasmine 8/4, Kinna Textil
Virknål: 2.50 mm
Mönster: Candy Magazine 12

DrömprojektetNär jag faller för något fint mönster så måste jag göra det. Jag hade precis börjat lära mig virka och köpt en handarbetstidning och såg ett mönster på en pläd ❤️ En sådan ska jag kunna göra någon gång, tänkte jag. Det blev sedan dess kallat Drömprojektet. 

I julklapp fick jag detta härliga garn som behövdes till mitt drömprojekt! Och drömprojektet är världens enklaste pläd att virka! 


Orginalmönstret har virkade vita stjärnor på men jag älskar verkligen den rena romantiska känslan. En tanke fanns att sätta dit virkade snöflingor. Garnet är helt fantastiskt mjukt och fint och passar verkligen bra till en värmade filt. 

Garn: Soon/Hjertegarn 
Virknål: 5.00mm
Mönster: Tidning "Allt om handarbete - julmagasin", Jul 2013