Hoppa lilla grodaNu lovar jag, eller jag ska försöka, att det inte kommer fler dockkläder på ett tag. Men som jag skrev tidigare så är det ett snabbt och enkelt tidsfördriv. Mönster kommer från Järbo och länk till mönstret kan ni hitta under mitt tidigare inlägg "Midsommarflicka". Klänning är gjort efter mönster med små ändringar såsom längd och färg. Mössan är virkad på fri hand som tillbehör till klänningen om man vill klä ut sin docka till groda på Halloween eller en maskeradfest. 

Jag kommer snart vara klar med ett annat projekt! Måste endast att sy på lite detaljer och hoppas att jag kommer vara klar de närmsta dagarna! :) Håll utkik! 

Bumblebee

Det är något speciellt med att virka dockkläder. Det är så tacksamt på alla sätt och vis. Det går fort och det är bara att använda fantasin och blanda färger. Du kan lätt göra klart en outfit med tillbehör på en dag. Perfekt! Vilket barn vill inte ha en utökad garderob till sina dockor? 

Att det går fort att virka gör det till ett jättebra tidsfördriv när jag har virktorka och blir sugen på att virka något snabbt.
På catwalken denna gång ser vi Lilla Flickan visa upp sin nya maskeraddräkt som är inspirerad av humlor och getingar. 

Kanin / Rattle Bunny Two-legged

 
 
Garn: Catania
Färg: Ljusblå 0173, ljusrosa 0246
Virknål: 3.00mm
Mönster: http://www.lanukas.com/2013/09/un-conejito-bipedo.html?m=1 (engelska och spanska)
 
Jag har länge tittat på denna kanin och funderat på om jag ska virka den eller inte. Det är något som tilltalar mig med den men jag kan inte riktigt sätta fingret på vad. På något vis finner jag den tidlös. 
 
Kaninen är enkel att göra, perfekt för nybörjare: öka och minska maskor, lära sig att virka på ben på kroppen, montera öron och brodera fast ögon/nos. 
 
www.lanukas.com är en blogg på spanska men har även mönster på engelska ( länk finns uppåt i inlägget ). Det är lätt som en plätt att följa mönstret, även om man inte är bra på engelska. Kan man följa svenska mönster så är det lätt att lista ut detta enkla mönster på engelska.