Peacock doily

 
Detta är den sista Wisteria Doily på ett tag. Jag älskar verkligen detta mönster men nu måste jag gå vidare med andra projekt jag vill göra denna höst.

Färgsättningen på denna inspirerades jag av en påfågel. Med andra ord kallar jag denna Wisteria duk för "Peacock". Jag har tidigare gjort två andra som jag kollar "Sunset" och "Galaxy".Jag gjorde små detaljer i form av påfågelfjädrar som jag virkat på fri hand! Jag är urdålig på att skriva mönster så det är lätt att förstå men jag ska försöka så ska det komma upp på bloggen så småningom. Blir det bra på svenska kommer även ett engelskt mönster upp. Såklart gratis!

En ny värld


Jag är just nu inne i en rosa bubbla efter att ha hittat en ny mening med virkning. Användbar virkning såsom kläder, sjalar etc. Det låter konstigt men jag har inte varit så intresserad av det förut. Men nu har jag tagit min virkning till en ny nivå och jag är kär. Jag håller faktiskt på att virka på mitt första användbara/bärbara plagg: en tröja. 

Jag hittade mönstret i Simply Crochet Magazine, nr 29, och det är tröjan på omslagsbilden. Har man inte tillgång till det gamla numret rekommenderar jag att prenumerera på Readly ( magasin-prenumeration ) där det finns några gamla nummer i arkivet. Det var så jag fick tag i mönstret.  

Jag har även hittat en jätteduktig virkerska som har en Etsy shop för sina mönster. Jag trodde att mitt första användbara plagg bli en sjal men har aldrig hittat det perfekta mönstret - förrän nu. Virkerskan heter "BernioliesDesigns" på Etsy och sjalen som jag behöver i mitt liv heter "Ashley". Det slutade med att jag också hittade en bolero och en tröja från samma virkerska jag även ska köpa mönster till. Jag har aldrig tidigare handlat från Etsy men det kanske inte är så krångligt? 

Jag hoppas att denna höst blir en riktig virkhöst! Dagarna går så fort och det finns alldeles för få timmar på dygnet. Nu har jag fyra projekt ( fem inkl tröjan jag virkar på nu ) som jag vill göra. Då har jag inte räknat in några dukar som också är en nyfunnen kärlek eller någon julvirkning... 

Kärlek vid första ögonkastet


Jag blev så totalt förälskad i Wistera doily från Red Heart Yarn's att jag bara var tvungen att virka en till! Jag skulle vilja göra många fler men lämnar nu detta mönster för ett tag och testar något annat. Men jag tror att jag med glädje kommer återkomma till detta mönster någon gång i framtiden! 
 
Det som inspirerade mig för färgvalet var en vacker solnedgång så denna kallar jag "Sunset". 
 

Länk till min allra första Wisteria duk samt till mönster kan ni hitta HÄR!