Värmande ullEn värmande väst i härlig ull, perfekt när man känner sig lite småfrusen. Denna väst från Drops design ser ut att vara en romantisk vår- och sommarväst om man använder det garn som nämns i beskrivningen. Jag bytte garnet till Karisma 100% ull för att göra den till en höst- och vinterväst. Jag gillar verkligen resultatet. Perfekt vardaglig väst! 

Värt att påpeka är att med ett tjockare garn blir kragen i nacken tjockare. Samt att min provdocka, som egentligen är mer till interiör än en riktig provdocka är väldigt smal jämfört mot storleken på tröjan. Den sitter mycket snyggare på en vanlig kropp än på dockan. Dock bättre än ingenting när man ska fotografera sina projekt. 


Garn: Karisma, Drops Design
Färg: Mellangrå 21
Virknål: 4.00mm
Mönster: Peach Perfection 119-22

http://www.garnstudio.com/pattern.php?id=4460&cid=12

Winter's Breath DoilyHar inte detta mönster det mest passande namn för denna årstid? En otroligt enkel duk med en vacker avslutande picot-kant som gör en fin skuggning på bordet. 

Mönstret är gratis med dock på engelska. 


Garn: Jasmine 8/4, Kinna textil
Färg: Lila
Virknål: 2,5mm
Mönster:
http://web.archive.org/web/20041018210231/http://www.denisecrochets.com/wintersbreath.html

Bolero


Kan det bli mer jul än såhär? Röd bolero med massa spets. Ska jag vara helt ärlig så är det lite för mycket spets för min del men jag tyckte den var så vacker att jag var tvungen att köpa mönstet. 

Jag är dock besviken på mönstret pga flera saker. Dels är det inte jättebra skrivet men som tur är finns det små diagram som hjälper till. Sedan tycker jag ärmarna borde bli större om man går upp en storlek men det är knapp märkbart och antal luftmaskor för ärmarna är detsamma. Jag behövde sitta och räkna och testa mig fram innan jag fick till ärmarna bra ( en storlek större ) så det passade med spetsen. Detta är inget nybörjarmönster med tanke på missarna och dåligt förklarat. Annars är det rätt så lätt när man väl har förstått.  

Det andra som jag inte gillade vilket inte direkt har med mönstret att göra är val av garn. Designern har använt sockgarn och en stor virknål ( 3.50mm ). Jag gick ner i virknål och hoppades på det bästa men inser att jag inte gillar att använda tunt sockgarn. Jag förstår att det ska bli fint och skört som spets men ingen hit för min del! 

Resultatet blev inte så pjåkigt trots allt. 


Garn: Fabel
Färg: Vinröd
Virknål: 3.00mm
Mönster: Köpemönster från Etsy, BernioliesDesigns