Wisteria doily

 
Som jag skrev har jag gått ifrån mina favoritfärger. Jag hittade en så otroligt vacker duk på Red Heart Yarn's hemsida. Ni måste gå in på mönstret och se orginalduken! Färgerna är så otroligt vackra!  ❤️
 
 
Jag började med klara och ljusa färger men när jag kom till yttervarvet blev jag fundersam på vilken färg jag skulle välja. Jag såg framför mig en galax ( jag vet, lite nördigt ) i underbara färger och skulle så gärna vilja ha en mörk marinblå. Det hade jag inte så jag gick helt ifrån min färgskala. Jag valde svart. Svart är inget jag i första hand väljer att virka med men det fick symbolisera den mörka himlen.  
 
Jag skulle säga att man bör ha ett helt nystan á 50 g till yttervarvet. Det blev lite svettigt för jag trodde inte mitt svarta skulle räcka. Mindre åtgång av garn ju närmare mitten man kommer till de övriga färgerna. 
 
Mönstret på duken är på engelska ( US ) och är i kategori "Experienced". Med andra ord ett svårt mönster ( medium för erfarna virkerskor ). Jag är inte van med engelska termer, det tar lång tid att översätta. Ett tips är att skumma igenom mönstret först och läs info texten innan! Jag förstod inte allt innan jag började utan tog det under tidens gång. Jag stötte på några frågetecken, framför allt när det gäller "picot". Jag har lärt mig en sorts picot men här skulle det göras på ett annat sätt, jag tror det finns två eller tre "olika" picot:er i detta mönster. Det är knepigt men googla eller ta hjälp i olika virkforum på internet. 
 
Jag tycker att detta är ett svårt mönster men när man fått klart för sig hur man gör "ett set" som man ska upprepa varvet runt är det rätt lätt. 
 
Dukar med så här härliga färger på ett modernt sätt kommer ge ett nytt liv till hemmet och jag tror att man kommer uppskatta virkning på ett annat sätt! 
 
Efter denna duk MÅSTE jag leta efter fler multifärgade dukar som denna att virka. Enfärgad är klassisk, multifärgade gör det lite extra coolt.  
 
 
Garn: Jasmine 8/4, Kinna textil
Färg: ljuspersika , rosa , ljus lavendel , svart 
Virknål: 2.50mm
Mönster: Mönstret är på engelska ( english pattern )
 
http://www.redheart.com/files/patterns/pdf/LC4646.pdf
 
 

Popcorn Flower

 

Jag har fallit pladask för denna färgkombination och har nu gjort Popcorn Flower kudde som matchar ihop med min tulpan kudde. Jag trodde faktiskt att garnet skulle ta slut när jag gjorde denna, det var riktigt nervöst ifall det skulle räcka till 6 blommor av varje färg. Men det visar sig att jag har lite kvar av varje färg som jag ska använda till något roligt. Nu behöver jag inte snåla med dom färgerna för jag köpte fler nystan i veckan trots att jag lovade mig själv att försöka virka något i andra färger ( nästa projekt är påbörjat och ser helt annorlunda ut mot det senaste jag gjort ). 
 
Kudden består sammanlagt av 30 rutor, 6 st av varje färg. Kuddens storlek är 34x20cm. Rutorna är ihopvirkade med fasta maskor som ger en uppstående kant för att rama in rutorna och till val av kant används jag mig av Bautawitch uddkant som finns på tulpan kudden.
 
Jag är extremt dålig på att veta garnåtgången på mina projekt. Det är något jag från och med nu ska försöka bli bättre på. Jag kommer förmodligen hålla mig till antal nystan än antal gram.  
 
Eftersom jag inte tänkte på detta innan så höll jag inte koll på garnåtgången för denna kudde. När det gäller basfärger som jag alltid har hemma tar jag ofta och gör slut på påbörjade nystan och har inte koll på hur mycket det går åt. För popcorn stitch kudden kanske det räckte med två nystan för det vita. Och så ett nystan per färg för blommorna. 
 
Svårighetsgrad för kudden är "Lätt". Den består av basstygn: luftmaskor, fasta maskor, smygmaskor, stolpar ( som bildar popcorn-bubblor ) och dubbelstolpar. 
 

Garn: Tilda, Svarta fåret
Färg: Vit 04, ljusrosa 41, babyblå 572, ljusgul 33, ljuslila 61, grön 38
Virknål: 3.00mm
Mönster: Mönstret är på engelska ( pattern in english )
 
https://millemakes.wordpress.com/2011/05/22/something-pretty-the-pattern/
 

Garnberoende :)
I fyra dagar har jag inte kunnat virka. Förstår ni vilken abstinens jag har haft? Abstinensen fick ett bakslag för plånboken när jag gick crazy inne i garnaffären :) Jag är nog inte ensam att vara garnberoende och jag har ofta svårt att köpa garn till specifika projekt. Jag köper garn efter humör och virkar efter humör. Sedan hoppas jag att det garn jag har räcker. 

Jag har gjort ett misstag när det gäller denna metod. Svarta Fåret, Tilda garn, hade en omgång Limited edition med starka färger ( deras senaste limited edition är med bleka pasteller ). I denna omgång fanns den finaste och klaraste gula jag någonsin har sett. Jag visste inte det då men den blev min favorit ( bild nedan, nystan högst upp ). Jag köpte bara ett nystan och har ett halvt kvar som jag snålar med och väntar att hitta det perfekta projektet som är värt att använda det sista jag har kvar av detta nystan. Jag drömmer om att hitta ett lika klargult garn ( chansen är väl minimal att Svarta fåret skulle inför denna färg permanent i sitt sortiment ) för jag skulle gärna virka ett linne eller tröja i den färgen! 

Är det någon av er som kanske har tips på ett riktigt knallgult garn ( ej neongult )?