Pompom BonnetI det senaste numret av Simply Crochet (nr 31) blev jag störtförälskad i denna "bonnet". Hättan består av popcorn stygn och är väldigt enkel att göra. Dock är jag inte van vid engelska (UK) mönster, har aldrig tidigare testat popcorn stitch men det blev trots allt något av det hela. Hättan är för 0-3 månaders baby och den ser ut som en liten rumpnisse-mössa. 


Garn: Tilda, Svarta fåret
Färg: skogsgrön 584, brun
Virknål: 3.00mm
Mönster: Tidning, Simply Crochet nr 31, Pompom Bonnet

Inspiration ❤️


Det finns ett helt utbud av tidningar inom virkning/stickning/korsstygn mm men när det gäller svenska tidningar är det extremt dåligt. De som finns blir jag inte direkt inspirerad av. Dock gör det inte så mycket för jag gillar de utländska ( engelska ) tidningar bättre. Sedan är jag lite extra svag för tillbehör som kommer med olika nummer. Det kanske inte är allt för ofta man gör något av mönster som finns i tidningar men i det senaste numret av Simply Crochet fanns en så ursöt popcorn stitch mössa som jag måste göra! Den läggs till på min extremt långa "kommande projekt"-lista. 

Denna gång passade jag även på att köpa tidningen Enjoy CrossStitch. Innan jag går och köper mig en större tavla att sy så vill jag testa på korsstygn igen. Hela tidningen består av många olika små och några lite större mönster, i detta nummer med Cottage gardens-tema. Man får med allt man behöver för att göra några små mönster men jag tveksam om det ingick en truddig synål ( ofta har man redan sådant hemma i syskrinet ). Detta kit tycker jag är klockrent för de som vill testa på korsstygn eller om man vill ge bort till någon som vill testa. 


Utländska hobby-tidningar kan hittas på Pressbyrån med ett större utbud av tidningar. Har man inte tillgång till en Pressbyrå eller annan affär med utländska tidningar så behöver man inte fälla en tår. På Pressbyrån's hemsida kan man köpa tidningar och få de hem i brevlådan. Visst, dessa tidningar är dyrare men jag tycker det är värt pengarna! 

Även andra hobbys såsom scrapbooking ( blev så sugen när jag såg de fina tillbehören till tidningarna men fick blunda och andas djupt för att inte köpa ), dockskåp, sy kläder etc. Allt man kan tänka sig! Det är lätt att hitta sin favorittidning till sin hobby! 

Stickning vs. Virkning

Jag har funderar på om jag ska försöka mig på att sticka. På syslöjden fick man lära sig någon grund till stickning, det blev en grålila rektangel som jag sydde ihop, stoppade med bomull och gjorde en sorts pussmun så det skulle likna en fisk. Inte mitt vackraste verk. Sedan har jag inte mycket minnen av att sticka men jag gillade alltid ljudet när två metallstickor nuddade varandra. 

Jag älskar stickade vantar och raggsockar. Det är något jag verkligen vill lära mig. Jag får försöka hitta någon som kan lära mig sticka eller en nybörjarkurs. Att lära sig virka bestod av många timmar framför datorn genom att googla och försöka hitta steg-för-steg videoklipp etc. Kommer stickning bli lika beroendeframkallande som virkning önskar jag att dygnet hade fler timmar! 

För övrigt finns jag på Ravelry och heter  Crochet-Dreams om någon vill besöka mig där. Jag har inte riktigt fått någon kläm på det där med projekt, garn etc men lär mig mer allteftersom. 

Tagetes, rosor, viol