Lila tröja


Under denna månad har jag virkat på Drops design's tröja "Blues". Det är ett enkelt mönster som går snabbt att göra. Jag hade räknat med + 1 månad för att bli klar med den lilla tid jag har att virka men det tog knappt 2-3 veckor. Jag valde mitt favoritgarn Cecilia från Svarta fåret och gjorde den enfärgad istället för flerfärgad som i orginalmönstret vilket bidrog till att det gick fortare. 

Osäker har jag varit under tiden jag virkat, mest för passformen och hur man syr ihop snyggt. Jag förlängde överdelen med två cm för att få "sömmen" mellan rutorna och överdelen lite längre ner under bysten. Att sy ihop tröjan testade jag tre olika alternativ. Alternativet jag valde var att sy rakt igenom stolparna och inte runt om dom. Det kanske inte är ett korrekt sätt att sy ihop en virkad tröja (?) men det var det som blev snyggast. Det är första gången jag syr ihop ärmar på en tröja så jag var lite nervös över hur resultatet skulle bli. Jag kan leva med hur det ser ut, det blev helt okej.  

Och tröjan visade sig sitta som ett smäck! Helt perfekt! Från att vara ett tidsfördriv projekt som jag trodde skulle hamna i garderoben när den var klar till att jag med stolthet kommer använda tröjan. Den är mycket snyggare på i verkligheten än på provdockan. 


Garn: Svarta fåret, Cecilia
Färg: Mörklila 63
Virknål: 3.00mm
Mönster: Drops design, Blues 136-23

http://www.garnstudio.com/lang/us/pattern.php?id=5585&lang=us

Boot cuffsJag gillar verkligen detta garn. Färgerna är fantastiskt fina! Det gör ingenting att det blir olika färg, det har sin charm!

Denna gång blev det boot cuffs. Muddar, fejkstrumpor, stövel manchetter. Det har säkert många namn. Mönstret är enkelt, innehåller till och med videos som en hjälp på traven för de som tycker om sådant. 

Jag har nu ett nystan kvar och funderar på vad jag ska virka av det. Kanske handledsvärmare eller pannband? Garn: Nako Artist
Färg: 01
Virknål: 4,00mm
Mönster:

http://ometthus.blogg.se/2014/january/diy-virkade-stovelmanchetterboot-cuffs-2.html

Redo för kylaDen riktiga ruskiga hösten har inte slagit till ännu men man måste vara förberedd.   Min allra första virkade mössa och vantar ska hålla mig varm i vinter. 

Jag gillar blandningen av färg i garnet. Inget nystan är det andra likt så du kan inte få två exakt likadana vantar om du så skulle vilja. 

Mönster till både vantar och mössa finns på Garnstudio. Ändrade antal varv på mössan för att passa mitt huvud och på vantarna ändrade jag lite på tummen. Nu saknas bara knappar på muddarna. 

Tips vid flerfärgat/melerat ( även enfärgat ) garn är att få "sömmen" på mössan på bakhuvudet och inte på sidan. Jag själv tycker det är där det syns minst ( se orginalfoto på Garnstudio - där syns "sömmen" på höger sida trots att det är enfärgat garn ) samt att det är snyggast. Jag gjorde som orginalmönstret men i efterhand skulle jag ha valt att flytta/förskjuta var jag börjat virka på mudden för att inte få sömmen synlig framifrån. 


Garn: Nako Artist
Färg: 01
Virknål: 4.00 mm
Mönster:

Mössa 
http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=126&d_id=21&lang=se

Vantar 
http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=126&d_id=22&lang=se