Välkommen hösten!


Denna poncho trodde jag skulle bli mitt första användbara plagg jag virkade men förälskelsen till Lace top gjorde att denna hamnade på plats nummer två. Jag köpte redan i våras garn till ponchon när Drops hade 35% rea på ullgarnet Polaris men det kändes lite fel att virka med ett varmt garn under sommarens varma dagar. Nu kommer denna mer väl till pass när hösten gör sitt intåg. 
Mönstret är enkelt, nybörjar-nivå. Det går fort att virka tack vare det tjocka garnet och stora virknålen. Är man inte van med detta kan man förvänta sig trötta armar eller till och med träningsvärk ;) 
Min egen lilla touch la jag till genom att byta ut en knapp som mönstet föreslog mot ett flätat snöre. Jag gillar dinglande snören och tofsar så detta blev pricken över i:t för min del. Det flätade snöret sätts fast runt huvan, omlott vid de allra första luftmaskorna i mönstet. Lätt som en plätt! 


Garn: Polaris, Drops
Färg: Grå, m 04
Virknål: 12.0 mm
Mönster: 140-44 Raffinement

http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=140&d_id=44

Lace top ❤️
En månad tog det att färdigställa denna top! Lace top av Sara Huntington som publicerades i Simply Crochet nr 29. Har ni inte detta nummer finns det bla två sätt att få tag i det. Köpa mönstret på Ravlery eller prenumerera på tidskrifter på Readly ( där finns lite gamla nummer lagrade ). 

Jag blev kär i denna top. Den är modern, annorlunda och otroligt vacker. Den är inte som alla andra virkade toppar och tröjor jag har sett, det var därför jag föll som en fura för den! 

Mönstret är enkelt men är på engelska ( UK ). Detta är mitt första virkade användbara plagg. Jag är stolt över mig själv! Jag måste erkänna att jag hade lite småproblem under tidens gång men det berodde inte på mönstret utan snarare pga val av garn och min virkteknik och att jag fortfarande är rätt ny i virkvärlden. Jag har en tendens att virka hårt/tajt. 


Framsidan ( rutorna ) virkade jag med nål 3,5 mm för att få rätt storlek för att jag förmodligen virkar lite hårt. 

Bakstyckena virkades med nål 3,0 mm för att få rätt längd och bredd ( det blev inte alls bra med samma nål som framsidan ). 

Ärmarna virkades med nål 3,0 mm. 

Valet av garn blev Svarta Fårets Cecila. Jag gillar garnet och jag älskar färgerna! Det kommer bli fler projekt med detta garn! Jag funderar på om Drops Bomull-Lin skulle kunna passa till denna tröja men som ger en mer ruff känsla? 

Jag är lite sugen att göra en till tröja i en annan färg trots att jag tyckte det tog lång tid att färdigställa. Det ska virkas och blockas, virkas och blockas, sy ihop och virka lite till :)

Jag fick faktiskt frågan om Simply Crochet fick publicera min bilder på denna tröja på deras Facebook sida - tusen tack! Jag känner mig hedrad! :)

I med och motgångar
Tänkte bara ge en uppdatering på att vad som händer i min virkvärld! Den senaste tiden har jag virkat på min tröja. Jag är sådan att jag bara kan ha ett projekt igång. Några UFOn ( unfinished objects ) hittar man sällan hemma hos mig och jag finner det bara rörigt att börja på flera olika saker och aldrig få de klara. Nackdelen med detta är att jag har haft en liten dipp i virkningen och inte fått mycket gjort. Tröjan som teoretiskt är ett lätt mönster har jag haft problem med att jag tappade virkglädjen. Nu har jag tvingat mig själv att virka på trots motgångar ( mer om detta i ett annat inlägg ) och jag har nu passerat 50% gränsen till att vara klar. Nu känner jag att glädjen på väg tillbaka. Skam den som ger sig! Nu är det ärmar, kanter och fästa trådar som är kvar! 

Jag siktar på att vara klar med tröjan till slutet av månaden iaf. Det ger mig förhoppningsvis bra med tid! 

Jag ska även försöka få ihop ett engelsk mönster till mina påfågelfjädrar. Bara det är en utmaning :)