Happy Baby Blanket


Sedan jag fick hem mitt Happy Pack bestående av 7 vackra färger har jag letat efter det perfekta mönstret. Det visade sig vara inte det mest avancerade!


Mönstret kommer troligen från 70-talet eller något annat årtal däromkring. Jag valde att ha en annan kant vilket visas längre ner i inlägget. Alla de härliga färger behöver en lite sockersöt bård, ju mer gulligull desto bättre men filten är vacker utan en volangkant också. 

Dessa blommor, som jag kallar de ( mönstret kallar det stjärnor ) går snabbt att virka. Max 5-10min per blomma. Garnåtgången per blomma är ca 3 meter med virknål 3. 
Garn: Catania
FärgMimosa 100, Orchid 222, Lavender 226, Light Pink 246, Ice Mint 385, Light Lime 392, Aqua 397, Vit 106
Garnåtgång: 3/4 nystan av varje färg
Virknål: 3.00mm
Mönster

https://dagensmonster.wordpress.com/2011/04/28/avancerat-babytacke/

Pdf: 
https://dagensmonster.files.wordpress.com/2011/04/babytc3a4cke.pdfKant/Volang

Kanten består av endast tre varv vilket är superlätt att göra. 

1. *Fm i toppen av en blomma, 2 lm, fm i toppen av en blomma, 2 lm, hst i slutet av en blomma, 4 lm, hst i början av en ny blomma, 2 lm* Upprepa varvet runt. Läs punkt två för hur man gör hörn. 

2. I ett hörn göra *hst, 3lm, hst* istället för endast en hst. Fortsätt sedan som skrivet i punkt ett på raksträckan. 

3. Varv 2 består av endast fm i lm-bågarna. 2 fm i varje 2 lm-båge och 5fm i 4lm-båge. I hörnet görs 3 fm i 3lm-bågen. 

4. Volangen görs på det enklaste sättet, *1fm, 3lm* i varje maska varvet runt. Fäst trådarna. Klart! Glada färgerFör många månader vann jag en tävling som Bautawitch hade och vann ett presentkort. För detta presentkortet köpte jag Catania Happy Pack i hennes webbshop. Det är de mest fantastiska glada färger jag har sett och sedan jag fick hem garnet har jag letat efter det perfekta mönstret. Jag har provvirkat några saker men sedan repat upp för att det inte känts rätt. Nu tror jag att jag har hittat det jag letat efter ( det finns ingen återvändo nu ) och det visade sig inte vara det mest avancerande. Jag hoppas att det blir så som jag föreställer mig :)