10 frågor


Det var ett tag sen jag skrev i bloggen. Mitt projekt skulle vara klart vid det här laget om inte garnet håller på att ta slut. Garnbutiken väntar fortfarande på leverans av nytt garn så jag får tålmodigt vänta. Därför har jag knåpat ihop lite virk-relaterade frågor med svar. 


Senaste inköpen! Man kan aldrig få för mycket garn! Ena påsen med garn är öronmärkt för höstprojektet. Andra påsen är "Bra att ha"-garn jag inte kunde motstå att köpa. Hösten kommer även bjuda på att lära sig blocka, pusselmatta från Biltema ( ca 90kr ). 


Hur länge har du virkat? 
Ca 9 månader

Hur kommer det sig att du börja virka?
I ungdomens dagar älskade jag korsstygn. När det kom om sig men år senare blev jag sugen på att göra något nytt. Jag tyckte det såg så otroligt roligt ut att man kunde göra så många häftiga saker med virkning. Amigurumi, filtar, tröjor etc. Jag ville utmana mig själv för jag hade aldrig tidigare virkat. Sedan var jag fast i virkträsket! 

Vad virkar du på just nu?
Babyfilt 

Favoritgarn? 
Jasmine 8/4, Kinna textil. Dock väldigt svårt att få tag i att köpa på nätet och i butik. 

Vad skulle du absolut aldrig virka? 
As-we-go stripey blanket. Smaken är som baken men jag tycker inte dessa är fina. Plottrigt och ofta i alldeles för konstiga färger. 
Lalylala-dockor. De är fantastiska konstverk, jag förstår att många vill virka  dessa. Men jag tycker de ser otroligt läskiga ut! Det är något obehagligt med dom så en sådan kommer aldrig sätta sin fot i mitt hem. 

Virka efter mönster eller på fri hand? 
Mönster! Är så dålig på fri hand men har försökt på mig det en gång. Ska visa er vad det blev av det hela vid ett senare tillfälle. 

Hur många projekt har du i gång för tillfället? 
Aldrig mer än ett projekt! Jag tål verkligen inte att ha något liggande som är oklart. Jag förlorar direkt disciplinen, orken och lusten att göra klart något då. Jag är nu inne i ett dilemma med att inte ha tillräckligt med garn till en babyfilt. Jag väntar på att garnaffären ska få in de nystan jag behöver men det tar så lång tid och sitter nu med kliande fingrar. 


Hur många timmar lägger du på att virka per vecka? 
Allt mellan 2-14 timmar i veckan. Det går i perioder. Ska jag virka behöver jag minst ha tillgång till 1-2 timmar fritid för att ens sätta mig ner den dagen. 15 min åt gången är inte min grej. 

Vad hör virkningen till? 
Lyssna på poddar! Alternativt ha Sommar med Ernst på i bakgrunden på tv:n. Hoppas att i framtiden fastna för ljudböcker. 

Vad är ditt nästa planerade projekt?
Ytterligare en filt som kommer kallas höstprojektet då jag inser att den kommer ta lång tid.