Wisteria doily

 
Som jag skrev har jag gått ifrån mina favoritfärger. Jag hittade en så otroligt vacker duk på Red Heart Yarn's hemsida. Ni måste gå in på mönstret och se orginalduken! Färgerna är så otroligt vackra!  ❤️
 
 
Jag började med klara och ljusa färger men när jag kom till yttervarvet blev jag fundersam på vilken färg jag skulle välja. Jag såg framför mig en galax ( jag vet, lite nördigt ) i underbara färger och skulle så gärna vilja ha en mörk marinblå. Det hade jag inte så jag gick helt ifrån min färgskala. Jag valde svart. Svart är inget jag i första hand väljer att virka med men det fick symbolisera den mörka himlen.  
 
Jag skulle säga att man bör ha ett helt nystan á 50 g till yttervarvet. Det blev lite svettigt för jag trodde inte mitt svarta skulle räcka. Mindre åtgång av garn ju närmare mitten man kommer till de övriga färgerna. 
 
Mönstret på duken är på engelska ( US ) och är i kategori "Experienced". Med andra ord ett svårt mönster ( medium för erfarna virkerskor ). Jag är inte van med engelska termer, det tar lång tid att översätta. Ett tips är att skumma igenom mönstret först och läs info texten innan! Jag förstod inte allt innan jag började utan tog det under tidens gång. Jag stötte på några frågetecken, framför allt när det gäller "picot". Jag har lärt mig en sorts picot men här skulle det göras på ett annat sätt, jag tror det finns två eller tre "olika" picot:er i detta mönster. Det är knepigt men googla eller ta hjälp i olika virkforum på internet. 
 
Jag tycker att detta är ett svårt mönster men när man fått klart för sig hur man gör "ett set" som man ska upprepa varvet runt är det rätt lätt. 
 
Dukar med så här härliga färger på ett modernt sätt kommer ge ett nytt liv till hemmet och jag tror att man kommer uppskatta virkning på ett annat sätt! 
 
Efter denna duk MÅSTE jag leta efter fler multifärgade dukar som denna att virka. Enfärgad är klassisk, multifärgade gör det lite extra coolt.  
 
 
Garn: Jasmine 8/4, Kinna textil
Färg: ljuspersika , rosa , ljus lavendel , svart 
Virknål: 2.50mm
Mönster: Mönstret är på engelska ( english pattern )
 
http://www.redheart.com/files/patterns/pdf/LC4646.pdf