Popcorn Flower

 

Jag har fallit pladask för denna färgkombination och har nu gjort Popcorn Flower kudde som matchar ihop med min tulpan kudde. Jag trodde faktiskt att garnet skulle ta slut när jag gjorde denna, det var riktigt nervöst ifall det skulle räcka till 6 blommor av varje färg. Men det visar sig att jag har lite kvar av varje färg som jag ska använda till något roligt. Nu behöver jag inte snåla med dom färgerna för jag köpte fler nystan i veckan trots att jag lovade mig själv att försöka virka något i andra färger ( nästa projekt är påbörjat och ser helt annorlunda ut mot det senaste jag gjort ). 
 
Kudden består sammanlagt av 30 rutor, 6 st av varje färg. Kuddens storlek är 34x20cm. Rutorna är ihopvirkade med fasta maskor som ger en uppstående kant för att rama in rutorna och till val av kant används jag mig av Bautawitch uddkant som finns på tulpan kudden.
 
Jag är extremt dålig på att veta garnåtgången på mina projekt. Det är något jag från och med nu ska försöka bli bättre på. Jag kommer förmodligen hålla mig till antal nystan än antal gram.  
 
Eftersom jag inte tänkte på detta innan så höll jag inte koll på garnåtgången för denna kudde. När det gäller basfärger som jag alltid har hemma tar jag ofta och gör slut på påbörjade nystan och har inte koll på hur mycket det går åt. För popcorn stitch kudden kanske det räckte med två nystan för det vita. Och så ett nystan per färg för blommorna. 
 
Svårighetsgrad för kudden är "Lätt". Den består av basstygn: luftmaskor, fasta maskor, smygmaskor, stolpar ( som bildar popcorn-bubblor ) och dubbelstolpar. 
 

Garn: Tilda, Svarta fåret
Färg: Vit 04, ljusrosa 41, babyblå 572, ljusgul 33, ljuslila 61, grön 38
Virknål: 3.00mm
Mönster: Mönstret är på engelska ( pattern in english )
 
https://millemakes.wordpress.com/2011/05/22/something-pretty-the-pattern/
 

Kommentera här: