En glad tjej!

Jag är så otroligt glad! Jag är med i en tävling på internet som fantastiska Bautawitch håller i. Av nästan 200 bidrag valdes mitt bidrag samt åtta andra ut och tävlar nu om chansen att vinna ett presentkort på 300kr i hennes webbshop. Jag känner mig så hedrad att Bautawitch tyckte min virkade babyfilt, gjord enligt hennes prästkragemönster, var fin och fick komma med i tävlingen. Det värmer varmt om hjärtat! 

Mitt tävlingsbidrag: Babyfilt av prästkragar

Åsa som har bloggen Bautawitch är en otroligt duktig virkerska. Det är en av få virkbloggar jag följer, det är faktiskt nog den enda jag följer. Hon gör så mycket fint, är otroligt snäll som delar med av sina mönster gratis och hon inspirerar oss andra. Jag kommer ihåg när jag skulle göra min babyfilt efter hennes mönster. Jag hade knappt virkat i ett år och var så otroligt stolt när den blev klar. Jag lärde mig även då att virka baklänges ( det har säkert en fint namn för det ) som ger en så enkel men otroligt stilfull snurrkant. 

Jag rekommenderar att kika in på BautaWitch's blogg ( http://bautawitch.se ) om ni inte redan har upptäckt denna fantastiskt blogg. Hon har även riktigt bra tutorials som bland annat gjorde att jag testade på att virka prästkragerutorna. När man är ny i virkvärlden, som jag var då och även uppskattar väldigt mycket nu, är det guld värt! ❤️

Faktiskt har jag ett annat projekt hemma, gjort efter hennes mönster som väntar på att bli klart. Tulpaner i snö-kudde. Allt jag behöver är att köpa en innerkudde men av någon lustig anledning lyckas jag alltid glömma att köpa en när jag är på shoppingtur ;-P

Ni kan även passa på att rösta på det bidrag ni tycker allra bäst om fram till den 30 juni. Jag fiskar inte röster, ni ska rösta på den ny tycker är finast. Jag är så otroligt glad att få ha kommit med bland de 9 uttagna bidragen :)
1 Anneli Mattsson:

skriven

Hej!

Vad fin babyfilt du har gjort. Jag undrade just hur du gjorde kanten. Kan du beskriva det? Och gärna hur du syr ihop rutorna så det blir den där lite uppåtstående kanten.

Tack på förhand :)

Anneli Mattsson

Svar:
Tack så mycket! :)

Virka baklänges för att få en snurrkant finns en bra video på Drops hemsida som jag länkar till. Vi virkar i vanliga fall moturs ( fr höger till vänster ), men i detta fall vänder man och virkar fasta maskor medurs ( fr vänster till höger ). Min favoritkant som funkar till allt :)

http://www.garnstudio.com/lang/se/video.php?id=35

Jag sammanfogade rutorna genom att virka ihop dom genom den bakre maskbågen. Jag googlade för att hitta en bra förklaring och hitta en på Bautawitch hemsida under DIY mormorsrutor med sippor. Tredje bilden nedifrån i inlägget visar bra hur man monterar rutor i bakre maskbågen.

http://bautawitch.se/2015/02/21/diy-mormorsrutor-med-sippor/


Hoppas detta hjälpte något! Annars ska jag försöka beskriva och visa bättre med bilder!

.. ..

2 Tina Brissmalm:

skriven

Hej,
Vilken vacker underbar filt du har virkat!!
Jag undrar hur mycket garn du har köpt av varje färg?
Hälsningar
Tina Brissmalm

Svar: Tack så jättemycket för dina fina ord!

Det var en bra fråga. Det var rätt länge sedan jag gjorde den och minnet sviker. Klargula i mitten på blomman räcker gott och väl 1 nystan ( eller ett halvt nystan ). Blommorna är i 6 olika färger och minns jag inte helt fel bör det räcka med ett nystan per färg ( garanterat inte mer än två nystan per färg! ). Det är 63 blommor som är 10 st per färg förutom gul rosa och blå som har 11st per färg. Beige/naturfärg behövs många nystan och jag kommer inte ihåg. När jag köper basfärger ( tex vit, beige ) så brukar jag ofta köpa 6 nystan åt gången då det är bra att ha så jag har till sådan projekt men jag kommer inte ihåg hur mycket jag använde av det jag hade hemma. Förlåt att jag inte kunds vara till bättre hjälp! Ska försöka skriva ner till framtida projekt hur mycket jag använder!
.. ..

3 Anonym:

skriven

Hej,
Vilken vacker underbar filt du har virkat!!
Jag undrar hur mycket garn du har köpt av varje färg?
Hälsningar
Tina Brissmalm

Kommentera här: