Bolero


Kan det bli mer jul än såhär? Röd bolero med massa spets. Ska jag vara helt ärlig så är det lite för mycket spets för min del men jag tyckte den var så vacker att jag var tvungen att köpa mönstet. 

Jag är dock besviken på mönstret pga flera saker. Dels är det inte jättebra skrivet men som tur är finns det små diagram som hjälper till. Sedan tycker jag ärmarna borde bli större om man går upp en storlek men det är knapp märkbart och antal luftmaskor för ärmarna är detsamma. Jag behövde sitta och räkna och testa mig fram innan jag fick till ärmarna bra ( en storlek större ) så det passade med spetsen. Detta är inget nybörjarmönster med tanke på missarna och dåligt förklarat. Annars är det rätt så lätt när man väl har förstått.  

Det andra som jag inte gillade vilket inte direkt har med mönstret att göra är val av garn. Designern har använt sockgarn och en stor virknål ( 3.50mm ). Jag gick ner i virknål och hoppades på det bästa men inser att jag inte gillar att använda tunt sockgarn. Jag förstår att det ska bli fint och skört som spets men ingen hit för min del! 

Resultatet blev inte så pjåkigt trots allt. 


Garn: Fabel
Färg: Vinröd
Virknål: 3.00mm
Mönster: Köpemönster från Etsy, BernioliesDesigns 

Kommentera här: