Lila tröja


Under denna månad har jag virkat på Drops design's tröja "Blues". Det är ett enkelt mönster som går snabbt att göra. Jag hade räknat med + 1 månad för att bli klar med den lilla tid jag har att virka men det tog knappt 2-3 veckor. Jag valde mitt favoritgarn Cecilia från Svarta fåret och gjorde den enfärgad istället för flerfärgad som i orginalmönstret vilket bidrog till att det gick fortare. 

Osäker har jag varit under tiden jag virkat, mest för passformen och hur man syr ihop snyggt. Jag förlängde överdelen med två cm för att få "sömmen" mellan rutorna och överdelen lite längre ner under bysten. Att sy ihop tröjan testade jag tre olika alternativ. Alternativet jag valde var att sy rakt igenom stolparna och inte runt om dom. Det kanske inte är ett korrekt sätt att sy ihop en virkad tröja (?) men det var det som blev snyggast. Det är första gången jag syr ihop ärmar på en tröja så jag var lite nervös över hur resultatet skulle bli. Jag kan leva med hur det ser ut, det blev helt okej.  

Och tröjan visade sig sitta som ett smäck! Helt perfekt! Från att vara ett tidsfördriv projekt som jag trodde skulle hamna i garderoben när den var klar till att jag med stolthet kommer använda tröjan. Den är mycket snyggare på i verkligheten än på provdockan. 


Garn: Svarta fåret, Cecilia
Färg: Mörklila 63
Virknål: 3.00mm
Mönster: Drops design, Blues 136-23

http://www.garnstudio.com/lang/us/pattern.php?id=5585&lang=us

Kommentera här: