Lace top ❤️
En månad tog det att färdigställa denna top! Lace top av Sara Huntington som publicerades i Simply Crochet nr 29. Har ni inte detta nummer finns det bla två sätt att få tag i det. Köpa mönstret på Ravlery eller prenumerera på tidskrifter på Readly ( där finns lite gamla nummer lagrade ). 

Jag blev kär i denna top. Den är modern, annorlunda och otroligt vacker. Den är inte som alla andra virkade toppar och tröjor jag har sett, det var därför jag föll som en fura för den! 

Mönstret är enkelt men är på engelska ( UK ). Detta är mitt första virkade användbara plagg. Jag är stolt över mig själv! Jag måste erkänna att jag hade lite småproblem under tidens gång men det berodde inte på mönstret utan snarare pga val av garn och min virkteknik och att jag fortfarande är rätt ny i virkvärlden. Jag har en tendens att virka hårt/tajt. 


Framsidan ( rutorna ) virkade jag med nål 3,5 mm för att få rätt storlek för att jag förmodligen virkar lite hårt. 

Bakstyckena virkades med nål 3,0 mm för att få rätt längd och bredd ( det blev inte alls bra med samma nål som framsidan ). 

Ärmarna virkades med nål 3,0 mm. 

Valet av garn blev Svarta Fårets Cecila. Jag gillar garnet och jag älskar färgerna! Det kommer bli fler projekt med detta garn! Jag funderar på om Drops Bomull-Lin skulle kunna passa till denna tröja men som ger en mer ruff känsla? 

Jag är lite sugen att göra en till tröja i en annan färg trots att jag tyckte det tog lång tid att färdigställa. Det ska virkas och blockas, virkas och blockas, sy ihop och virka lite till :)

Jag fick faktiskt frågan om Simply Crochet fick publicera min bilder på denna tröja på deras Facebook sida - tusen tack! Jag känner mig hedrad! :)

Kommentera här: