Sommarlinne
Ibland blir det helt enkelt inte som man tänkt sig. 

Jag har spanat in ett linne på Drops/Garnstudio som är riktigt fint men har varit tveksam över att göra den. Man ska lita på sin magkänsla men jag tog en chansning. Det visade sig bli helt fel och jag ska förklara varför. 

Detta linne passar inte min kroppstyp. Den är mestadels för stor men också för liten. De jag tror denna passar för är de som har en päronfigur, lite rakare kroppsform eller inte så markant timglasfigur. Jag har helt enkelt fel kroppsform...

Drops är fåordiga i sina mönster. I början var det inga konstigheter. Stort minus är att Drops förlitar sig på att man ska kunna följa diagram. Det gick bra i början men diagram A5 är väldigt rörigt. Jag hade önskat att de kombinerat skrivet mönster + diagram. Det som var irriterande på slutet var när kanten skulle virkas på ryggen, trekanterna. Viktigt är att göra färre maskor än man tror för annars blir det vågigt och man vill ha det slätt. Det är bara hoppas att man gjort rätt så man slipper repa upp för Drops ger ingen information hur många fm man bör göra i mönstret. 

Man kan undra varför jag fortsatte att virka klart linnet istället för att repa upp och göra något annat. Jag är väldigt envis, när jag bestämt mig för att göra något vill jag slutföra det och i detta fall hade jag kommit halvvägs innan jag insåg att det skulle bli helt fel. Magkänslan fanns där men man hoppades in i det sista att det skulle bli bra. En annan anledning är att jag tror inte garnet, Drops Cotton Light, skulle klara av att repas upp. Det är inte den bästa kvalitén. Och så har jag en tanke på att virka ett liknande linne på fri hand som är passat för just mig i framtiden. Därför var det bra att virka klart denna så jag kan jämföra, vad är bra/dåligt och se vad jag behöver göra för att få ett perfekt linne som är efter mina mått. Man lär sig av sina misstag och alla kroppar är inte likadana. 

Min rekommendation är att tänka både en, två, tre gånger innan man gör denna. Och bli inte besviken om den inte blir så bra som du hoppas. Har du möjlighet att välja ett annat likvärdigt garn än det som står i mönstret, Drops Cotton Light, så gör gärna det. Jag tror misslyckandet med denna har mycket att göra med kvalitén på garnet. 
Garn: Cotton Light, Drops
Färg: Nsturvit
Virknål: 3.50 mm
Mönster:

http://www.garnstudio.com/pattern.php?id=6895&cid=12