Nytt år, nya utmaningar!

Det gångna året har varit mycket intressant i virkningsväg för min del. Jag har testat nya gränser. När jag började virka trodde jag att jag skulle vara en av dom som gjorde amigurumi och småsaker. Nu har jag tagit det ett snäpp längre. Jag har testat att virka något användbart, såsom tröjor! Och jag älskar det! Nu måste jag nästan ha ett stort projekt igång och jag letar alltid efter nästa perfekta projektet. 


Först ut detta år blev även en tröja. Orange är utanför min "comfort zone" men med de perfekta knapparna blev denna riktigt bra. Jag längtar till hösten så jag kan få smälta in bland höstens härliga färger och löv. Den kommer bli perfekt då! Och detta orange garn är verkligen färgstarkt! I vissa ljus så är det lika orange som på bilden ( har ej redigerat bilden annat än lilla märket ). Lite häftigt med en så stark färg! 

Jag måste medge att denna cardigan inte var den roligaste att virka men väldigt enkel. Dock så tycker jag Garnstudio kan krångla till det lite i mönsterbeskrivningar, men förstår man inte så hittar man en väg att göra det snyggt på sitt eget sätt. I detta mönster var det något med att virka 2 cm i nacken innan man skulle virka kanten. Jag struntade i det och virkade en kanten från ena sidan fram, runt nacken och ner på andra sidan och det blev ett jättebra resultat. 


Garn: Lima, Drops
Färg: Rost, 0707
Virknål: 4,5mm
Mönster: Christel 140-7 från Garnstudio

http://www.garnstudio.com/pattern.php?id=5807&cid=12

Kommentera här: