Country BlueMed erfarenhet från tidigare med detta garn, Drops Cotton Light, så har det en tendens att göra ett virkat plagg större än det borde bli. Därför valde jag att få ner en storlek på virknål, från 4.0mm till 3,5mm. Jag gillade inte att det blev för "håligt" mellan maskorna + att jag ville få plagget "tajtare" och "mindre" utan att gå ner en storlek i mönstet. 

Detta är verkligen en söt bolero. Den är uppbyggd som västen "Peach Perfection" av Drops design som jag tidigare virkat men med ett tillägg av armar. Kanske just därför är ärmarna extremt dåligt gjorda. Mönstret för armarna är konstigt gjorda och extremt stora. Jag frångick mönstret när det gällde ökning och försökte lägga ökningar på varannat varv ( blir tätare några varva ) men gjorde enligt mönstret för minskning vid axelpartiet. 

Eftersom ärmarna är så stora så sitter de inte snyggt runt om och följer kroppen, man får massa överflödigt material som korvar sig under armhålan. Det var faktiskt lätt att sy fast ärmarna och det ser inte så illa ut. Vissa som gjort denna bolero har valt att virka på ärmarna runt ärmhålet direkt och virka "neråt". Detta kan vara en fördel så man kan anpassa, i detta fall, minskningarna så det sitter snyggare och inte blir så stort. Det är en smaksak vilken metod man väljer. Men ha i tanke att du kan bli lite besviken på resultatet om du följer mönstret till punkt och pricka. Garn: Cotton Light by Drops
Färg: Jeansblå
Virknål: 3,5 mm
Mönster: Country Rose, 138-6, Garnstudio

http://www.garnstudio.com/pattern.php?id=5550&cid=12