Twister kuddeNästan alla virk- och stickerskor känner igen sig när man säger att man lägger mycket tid åt att googla inspiration och mönster. Jag själv har tidigare snubblat in på Camillas livstils blogg ( länk i mönster-info ) och sett hennes virkade Twister ruta men inte tänk på den nänmvärt men nu klickade jag in i helt rätt tid, såg mönstret och tog upp virknålen direkt! Det är en spännande blomma, jag har för mig jag har sett något liknande men det finns, så vitt jag vet, inget mönster på svenska. 

Camilla har gjort ett lättförståeligt mönster med bilder och efter två blomblad så sitter mönstret i ryggraden. Snabbt går det också. 

Garnvalet Catania Orginals tillsammans med virknål 3 gör blombladen kompakta och stabila. 

Utifrån orginalmönstret har jag lagt till med ett varv fasta maskor i blommans färg innan jag sydde ihop rutorna med smygmaskor med vitt garn. Runt hela framsidan virkades ett varv med fasta maskor i vitt. 

Baksidan är gjort enligt "Block stitch" mönster. Efter att fått samma storlek som framsidan virkades ett varv med fasta maskor i vitt garn. 

Montering av fram-och baksida gjordes genom ett varv med fasta maskor och ett varv med att virka fasta maskor baklänges för att få ett "snurrigt" avslut. 
Garn: Catania, Schachenmayr
Färg: 408, 409, 263, 404, 179, 401, 396, 106 och tyvärr kommer jag inte ihåg vad den klar-vinröda heter. 
Virknål: 3.00 mm
Mönster:

Framsida
http://camillaslivsstil.blogspot.se/2016/06/monster-och-tutorial-till-twister-rutan.html?m=1

Baksida 
https://ergahandmade.blogspot.se/2015/10/crochet-stitches-diagrams.html?m=1

Kommentera här: