Vintage polokrageVill man inte ha en vanlig halsduk eller sjal att värma sig med i vinter är detta en smart lösning som inte tar stor plats under kragen på jackan.

Polokrage. Turtleneck. Fuskkrage. Kärt barn har många namn. Det börjar komma mer upphottade och snygga varianter på denna klassiska polokrage och jag föll för denna i vintage-style! 

Mönstret är felskrivet *stor suck* Matematiska uträkningen på spetskanten är helt fel och man får impovisera eller räkna ut själv redan från första varvet hur många stolpar man ska lägga upp så det blir rätt. Jag valde faktiskt att improvisera och det gav inte ett så illa resultat. Jag valde att på varv 4 ( på spetsen ) virka två extra fm i en lm-båge och sedan anpassa med detta på varv 5 och 6. Det imporvisersde avsnittet hamnar sedan på ryggen är bara synligt för den som verkligen orkar leta fel. Jag är själv väldigt nöjd med denna improvisation! Jag blockade endast spetsen på kragen då jag inte ville töja garnet runt halsen ( om den förståss inte känns för liten ). 

Detta blev en väldigt populär krage i min vänskapskrets. Och jag själv gillar det praktiska men samtidigt att jag tycker det är ruskigt snyggt. Jag har redan virkat fler av denna vintage polokrage och tittar nu även på andra mönster. Praktiskt och värmande är på modet nu! Garn: Karisma, Drops design
Färg: Skogsgrön 47, mörkblå 17
Virknål: 4.00mm
Mönster

https://www.premieryarns.com/products/downton-abbey-vintage-lace-collar-free-download (engelska)


Kommentera här: