Puff stitch"Puff stitch beanie" eller "Puff stitch mössa" om man översätter det till svenska är en väldigt populär mössa. Jag själv blev inspirerad av Jessica Carey, en virkdesigner, som både har gjort ett köpemönster på denna mössa men även mycket annat fint. 
 
 
Det finns en uppsjö av både köpemönster och gratismönster på denna mössa. Jag gjorde dock denna på fri hand, alltså inte efter ett färdigt mönster och skulle säga att man inte behöver köpa ett mönster om man kan:
 
1. Virka resår
2. Virka puff stitch 
3. Sy för hand
 
Resåren på min mössa består av fm ( man kan göra med hst och st också ). Puff stitch delen kräver ingen ökning eller minskning. Man virkar från resåren och uppåt så puff stitch delen bildar en tub. När mössan är så lång som man vill ha den slutar man att virka och syr ihop. Använd fantastin och sy så som du tycker blir snyggt. 
 
Jag gjorde en garnboll som grädden på moset. Tyckte det passade till texturen på mössan när den är knallröd. Fördelen med en garnboll är att man kan dölja eventuell skönhetsfel när man sytt ihop toppen om man inte är van att sy förhand. 
 
Garn: Karisma, Drops 
Färg: Vinröd ( 48 )
Virknål: 4.00mm 
Mönster: Fri hand, ej virkat efter mönster.